HUVUDSPONSORER:

Senaste kommentarer
h4 hemsida13 hemsida11 hemsida12

Bloggtorka och CCC1000 upptakt

När man får gräva djupt i minnet för att erinra sig hur man kommer in på inloggningssiten för bloggen vet man att det var något för länge sedan man senast skrev. Tanken att blogga ploppar visserligen upp då och då, men hinner oftast passera till förmån för något annat som behöver göras innan. Och det är ju lite så med saker som varken kan definieras som jobb, familjetid eller träning. Nog för att jag bitvis saknar att skriva, verkligen, liksom att stanna upp, analysera och försöka dra slutsatser över vardagen där bloggen fungerat som en perfekt ventil många gånger. Men som med det mesta får man göra vissa prion, och där är bloggen lite svårmotiverad. Speciellt som jag känner att jobbkontot oftast inte är så svårt att överskrida i alla fall.
Så framtiden för bloggen är väl något oklar, men jag har åtminstone ambitionen om att blogga när det känns ändamålsenligt. Kanske mer i vinter när det händer lite mer på skidfronten.

Förra helgen hade vi upptakt efter sommaren med CCC1000 i Stockholm. Riktgt trevligt var det. Lördagen spenderades på Mornington i Bromma, men träning på Ekerö och söndagen borta i Skokloster då vissa i gänget deltog i Skokloster-rullen. Jag körde teknikträning med tjejerna båda dagarna, (vilka är de jag ansvarar för). Men eftersom vi kör samma aktiviter och ungefär samma träning med alla blir det inte alltid precis så uppdelat. Tanken med att tjejerna bitvis kör egen träning är att utgångspunkten ska bli mer utifrån deras önskemål och behov, vilket jag tror är väldigt viktigt.
En kul helg med ett härligt gäng positiva och himla trevliga människor. Och kanske är stämningen, gemenskapen och samhörigheten lite av grejen med ccc1000. Där samma grupp människor lär känna varandra, deltar i ett antal läger, träningar och tävlingar under året, istället för enstaka läger med en grupp som inte hinner skapa den där kontinuerligtet och sammanhållning på samma sätt.
I dagsläget är vi dryga 10 damer totalt och kanske 40 herrar eller något i den stilen (i hela ccc1000). Något svårdefinierat då de som inte är lokaliserade i Stockholm inte deltar på de gemensamma träffarna i samma utsträckning.
Min ambition är att få in lite flera tjejer. Tyvärr är det ju lite som vi redan vet. Svårare att få med kvinnor, eftersom de ofta inte tycker sig ha samma tid att lägga på sin egen träning.
Nästa läger blir 6-8 oktober i Torsby och Sunne. Ser fram emot det.


Årets tränare, hjälptränare eller något i gränslandet mellan aktiv och ledare.
Några av tjejerna i CCC1000.


Några kortare föreläsningar hölls under lördagen där Erik Wickström bland annat pratade om bitar kopplat till sin senaste bok.
Här har jag helt klart hittar min överman i att vara effektiv och nyttja tiden till max. Inte minst då han efter 23.00 lördag kväll frågar om jag inte ska hänga på och köra 5000m Skiergtest före frukost 06.30 innan vi drar igång träningen söndag morgon. Trots att jag ser mig som tämligen morgonpigg (åtminstone på den tiden där man var landslagsåkare och jämförde sig med dem), känns det där med att maxa direkt man vaknar- på tom mage dessutom, snudd på overkill (för en nybliven motionär).
Jag antar att vi har olika Mental ställtid eller något i den stilen..
Min egen träning har gått hyfsat igen de sista veckorna. Däremot försvann närmast hela högsommaren för en diffus halsinfektion som gjorde att jag tränade ytterst sporadiskt i 6 veckor.
Är jag frisk så försöker jag träna åtminstone dryga timmen, ibland 1,30h i alla fall 6 dagar i veckan.
Vissa veckor kör jag bra kvalité, andra sämre, även om jag har svårt att motivera mig för några riktigt tuffa pass. Ett par intervall pass i tröskelfart med en effektiv tid på dryga 20 min någonting brukar jag i alla fall försöka få in.
Helt klar skulle jag kunna träna bättre, men oftast gör jag det jag har lust med och tycker är roligt, vilket betydligt oftare är löpning och vanlig klassisk skidåkning, snarare än stakträning som kanske är det jag borde göra, men sällan är lika sugen på. Jag antar att jag lägger mitt mentala krut på andra saker och då ser jag träningen mer som en måbra-aktivitet mer än att försöka göra den optimal. Det känns ändå som en ok nivå.
Jobbet på vattenfall förflyter som tidigare med ca 3 dagar i Solna och 2 hemma i veckan.
I oktober och november blir det lite föreläsningar kring boken igen, vilket annars varit sporadiskt på sistone.
Men jag ser fram emot att ta upp den tråden lite mer igen. Föreläsa är något jag känner att man behöver göra kontinuerligt för att hålla vid liv. Åtminstone om man ska försöka utveckla dem och göra dem bättre och bättre.

Föreläsning om att skapa sig rätt tillstånd, miljö att prestera och vad som krävs för att uppnå sina mål för endel av våra chefer på vår ledarskapsutbildning i höst.

Det var ett litet inspel det i alla fall.
Så hoppas jag att det inte ska dröja två månader mellan inläggen till nästa gång.
Ha det gott så hörs vi säkert!

6 kommentarer till “Bloggtorka och CCC1000 upptakt”

 1. Erik W skriver:

  Trevligt inlägg och kul att ses! Nästa gång hoppas jag på sällskap på morgonpasset :)

 2. Rolf skriver:

  Du skriver att du tränar 1 h 30 min 6 ggr. i veckan. Är det en beredskap om tävlingsdj…skulle flyga i dej i december…eller????

 3. Bengt-Inge Karlsson skriver:

  Hej Maria!
  Trevligt, att läsa om dig och din tid just nu. Du verkar inte vara sysslolös. Men det är klart, att är man 2-barnsmor, arbetande och många engagemang, där utöver, samtidigt som du vill ha in träningar och suget att komma ut i naturen, då blir det brist på dygnets timmar!
  Ha det Bra Maria, var rädd om dig och familjen!

 4. J skriver:

  Hoppas du fortsätter blogga. Alltid intressant och kul att läsa din blogg.

 5. Nina skriver:

  Hej!
  Det är roligt att följa ditt nya liv också. Önskar dig allt gott!

Kommentera