HUVUDSPONSORER:

Senaste kommentarer
h4 hemsida13 hemsida11 hemsida12

Ny pejsing

Förra veckan skrev alltså Expressen om att jag avslutar min elitskidåkningskarriär, vilket länkades vidare bland annat här.Det var ju inte så mycket nyhet för er som läst bloggen i sommar. Förutom att jag kanske inte utryckt det så explicit. Det här med att man slutar är ju lite av en definitionsfråga där det tycks väldigt viktigt Inte minst journalister att placera in en i ett visst fack.
En gräns som är ganska intressant i sig. Var går den för folk? Vad är definitionen på att sluta?
Säkert har väl jag också haft någon sådan gräns för mig själv hela tiden. Men det är nog än mer sedan jag började jobba som den blivit mer tydlig. Att jag numera tränar på fritiden. När tid ges. Och att familj och jobb går före. Olika mycket, olika veckor.
Och det är väl det som är att sluta. Fastän man rent bokstavligen inte slutar.
Det som är kul är att Bengt och jag har börja köra så mycket mer tillsammans än på många år. Bengt som varken haft tid eller lust att träna så mycket under de år jag satsat sedan vi fick barn, har verkligen fått en nytändning sedan han körde öppet spår i vintras. (Där han körde rätt bra mtp på träningsbakgrund.) Nu tränar vi nästintill lika mycket och kör både intervaller och stakpass ihop. Och rätt ofta är det snarare han som triggar mig att ta i mer och köra längre. Han känner framsteg (mer motiverande kanske) och jag tränar för att inte tappa.
Och har man en gång varit aktiv och sedan återupptagit träningen efter 11 år går det trots allt rätt fort att bli bättre.
Konditionsmässigt är jag väl rätt mycket bättre än, men i stakningen är vi nog nästan lika. Åtminstone i lätt terräng.
Prefekt att ha någon som pejsar en!

Jag s

3 kommentarer till “Ny pejsing”

 1. Skepp o hoj! skriver:

  Han till vänster ser riktigt glad ut, medan du tycks vara knäckt!

 2. J skriver:

  Lycka till med ditt nya liv. Du har varit och är fantastisk.

 3. Sussie skriver:

  Hej Maria!
  Lycka till med det nya jobbet. Spännande!
  Kommer du att åka några tävlingar i vinter?
  En fråga, om man är nybörjare på rullskidor, vad är bäst att införskaffa.,
  Skate eller ”vanliga” rullisar?

  Ha en bra måndag!

Kommentera