HUVUDSPONSORER:

Senaste kommentarer
h4 hemsida13 hemsida11 hemsida12

Kvinnliga träningsnätverk

I går hade jag alltså en träningsdag med Stockholms XCQ (Cross Country Quenns) och Stockholms rullskidklubb. Med teknikträning på rullskidor och föreläsning runt hur man på olika plan ska förbättra förutsättningarna för kvinnor inom skidåkning.
En dundertrevlig dag där vi egentligen bara hann med en bråkdel av allt som finns att diskutera och jobba med runt detta. Men Väldigt roligt och inspirerande även för mig att träffa dessa kvinnor som engagerar sig i skidåkningen i en annan miljö än min egen. Det ger mycket energi och inspiration.
Jag är övertygad om att Kvinnliga nätverk som dessa behövs. Inte för att kvinnor inte vill träna med män utan för att kvinnor utgör en minoritet i de flesta längdskid- och idrottssammanhang, inte minst på motionsnivå. Och ska det bli mer än 10% kvinnor i motionsloppet eller 15% som i Vasaloppet behöver vi faktiskt börja förändra kulturen runt att kvinnor med en vanlig karriär likväl som män har rätt att ägna tid åt sin egen träning och satsning. Så är det långtifrån idag.
Kvinnliga nätverk bidrar också till att kvinnor känner sig självklara i en miljö som nästan alltid utgår från och domineras av män. En miljö som får långtifrån alla kvinnor att känna sig inkluderade och hemma.Morgonträning i Hammarbybacken i går fm. Riktigt fin stavgångs- och löpintervallbacke med bra lutning, om än lite kort om man ska få ihop ett ordentligt pass.

En kommentar till “Kvinnliga träningsnätverk”

  1. Julia skriver:

    Bra Maria! Tack för att du kämpar för jämlikhet.

Kommentera