HUVUDSPONSORER:

Senaste kommentarer
h4 hemsida13 hemsida11 hemsida12

Föreläsningsveckor

De kommande veckorna har jag en period med endel föreläsningar, här och var i Mellansverige och lite söderöver.
Främst för idrottsdistrisk och föreningar, men även företag, bibliotek och lite annat.

Den här veckan föreläser jag i Oskarshamn, Göteborg, Ulricehamn och Smålandsstenar.
Föreläsningarna utgår från min bok men med tonvikt på olika saker beroende på målgrupp.
I torsdags var jag i Örebro och föreläste för Örebros Friidrottsförening främst med syftet att diskutera hur de kan jobba med att få tjejer att elitsatsa längre och hur man ska få fler kvinnliga ledare.
Kvällen inleddes med en föreläsning som sedan avslutades med mer öppna diskussioner där de själva kom på flera konkreta och bra idéer som du kommer att jobba vidare med.
Många såg det som positivt också att träffas ledare och aktiva tillsammans och diskutera frågorna. Tillfällen man sällan tar.
Jag pratade också endel runt mens och ätstörningar och vilken kunskap man bör känna till och söka efter här. -Utifrån mitt perspektiv som idrottare.

Veckans föreläsningar är på blandade teman, men några lite mer inriktade mot strukturer inom idrotten och bristen på kvinnliga ledare. Sedan hänger ju alla dessa frågor ihop på ett eller annat sätt.I helgen var vi uppe i Fryksås och hade två fina dagar. Riktigt fin skidåkning än både på spår och skare. Det har hållit sig ganska kallt på nätterna nu det sista och Snön ligger längre än förra året så jag tippar på att det kommer att gå att åka även nästa helg över Valborg. Kanske blir det någon mer tur upp även då. Det är härligt att ta tillvara på skidåkningen den här tiden och jag skulle verkligen säga att man åker för att njuta.


12 kommentarer till “Föreläsningsveckor”

 1. Marcus skriver:

  Läste att du inte satsar mot OS! Väldigt väldigt tråkigt!! Hade varit skoj och se dig i Sydkorea! Men lycka till med det du nu kommer fokusera på!

 2. Lisa skriver:

  Ja trist att du inte satsar mot OS. Men går att förstå! Lycka till vad du nu satsar mot.

 3. Bengt-Inge Karlsson skriver:

  Hej Maria!
  Det är solklart, att OS inte är i dina tankar just nu! Det förstår jag, med allting som du har fått genomgå, denna säsong! Men, många som släpper av lite på hårdträningen, märker att man blir så lätt i skidåkningen, löpsteget och rullskidorna. Det som man tidigare, har fått kämpa för, det går så enkelt nu, för att måstena man har haft på sig hela tiden, finns inte där längre. Det är olika individuellt, hur länge det finns kvar i kroppen. Men vad jag vill komma fram till är. Skulle du känna detta i början av nästa säsong, med lite underhåll under sommaren och du märker att du håller den klass som erfordras inför OS,emot konkurrenter och lagkamrater! Då hoppas jag att du kämpar för en plats i Svenska landslaget! Har en känsla av att Sweden kommer att en framträdande roll, vad det gäller damerna i Sydkorea! Det brukar sällan slå fel! Skulle vara trevligt att se dig där!
  Ha det BRA!

 4. Rolf skriver:

  Håller med dig, Bengt-Inge!
  Vi ses i Torghuset…

 5. Sussie skriver:

  Håller med föregående talare. Gör en utvärdering, lägg upp en bra plan, vila, fundera och kom igen. På med ”superdräkten” Maria och ställ dig utanför det där. Lätt för oss att säga som står på sidan om men du är så mycket mer värd. Ha en fin sommar..

 6. Tuna-Stina skriver:

  Visst kan man hoppas, men att tro på under är ingen framgångsväg. Sagt det förr: TACK för vad du gjort i landslagsdressen. Satsa mot något nytt. Livet ger så ofantligt många möjligheter, bara man fångar dem.

  • Bengt-Inge Karlsson skriver:

   Hej!
   Vem har nämnt ordet under. Det är helt realistiskt, eller?
   Ha det bra Tuna-Stina!

   • Tuna-Stina skriver:

    Hej!
    Kanske ingen före mig har använt ordet ”under”, men varför kan inte jag vara först?
    Visst, det finns i varje fall två svaga kort i nya damtruppen. Problemet för Maria är att hon endast kan användas för klassisk stil och då, helst, på långa distanser.

    • Bengt-Inge Karlsson skriver:

     Hej igen!
     Nu har du hoppat på en seg ”gubbe”. Det är nämligen så att, Maria är fristilsspecialist. Det är där hon nått längst! Maria var i världsklass i denna disciplin. Har förkovrat sig bra på senare år, även i klassiskt!
     Ja du Tuna-Stina, så är det!
     Ha det BRA!

 7. Tuns-Stina skriver:

  Ja Du, jag skrev fel ord.
  Bara att erkänna tankeluckan.

  Ha det bra Sega Guuube!

Kommentera