HUVUDSPONSORER:

Senaste kommentarer
h4 hemsida13 hemsida11 hemsida12

Inför Vasaloppet

På söndag kör jag alltså Vasaloppet för första gången.
En härlig längtan börjar verkligen infinna sig av äntligen få testa denna fantastiska tävling. Något som jag inte har en aning om hur det kommer att gå, och samtidigt bara känner att det kommer att bli riktigt kul, hur som helst.
Jag vill göra ett riktigt bra lopp förstås, men har ingen aning om hur långt det kommer räcka, hur jag kommer orka och hur kroppen kommer mäkta med att staka.
Och det är ju samtidigt just det här som gör att det känns så himla bra.
Man är så van att tävla på samma sträckor, samma banor, samma sorts tävlingar år ut och år in.
Att få göra något annat just nu känns verkligen otroligt skönt.
Nyfikenhet före resultatet kan man säga.
Jag ska ut och testa vad jag klarar av och skönare känsla än så kan man väl inte har inför en tävling.

Stora funderingen under veckan har varit om jag ska köra med fäste eller utan fäste. Och där får man ju väldigt mycket olika råd från olika personer!
I vissa ögon betraktas man i princip som motionär bara man nämner ordet fäste. Samtidigt försöker jag att inte dras med för mycket i denna staksekt utan tänka på vad som är bäst för mig och vad jag är för typ av åkare.
Jag stakade Tjejvasan för första gången i lördags och jag stakade för första gången i ett helt långlopp för förra helgen. Och det var väl lugnt i och för sig. Men Vasaloppet är ganska mycket längre och med betydligt längre backe i starten.
Så det lutar nog åt fäste ändå för mig. Skulle jag tro.
Vi ska väl inte glömma hur nyss det var som inga damer alls stakade i Vasaloppet. Det borde inte plötsligt vara helt fel att åka klassiskt för någon men spagettiarmar och timmerstockslår.

Men vi får testa och se i morgon.
Det hänger endel på föret såklart.

En kommentar till “Inför Vasaloppet”

 1. Bengt-Inge Karlsson skriver:

  Hej Maria!
  Grattis till Vasa-loppet!
  Hade du bra skidor? Nio mil känns i ben och kropp!
  Vasaloppet, är ju inte heller platt. Det finns utmaningar, på flera platser!
  Ha det fint Maria!

Kommentera