HUVUDSPONSORER:

Senaste kommentarer
h4 hemsida13 hemsida11 hemsida12

Tjejvasan och fullt upp att göra

Dålig uppdatering på bloggen hänger ihop med tidsbrist för tillfället.
Dels jobbar jag alltså för Expressen under veckan med krönikor och medverkan vid alla livesändningar på Webben via Skype.
Dels är det såklart full fokus på träningen och skidåkning i ytterligare en vecka.

I går körde jag Tjejvasan vilket slutade med en 12e plats. Det var väl inget vidare men tyvärr var jag alldeles för seg i starten. Låg inte bättre än 25a in i första backen och hade svårt att komma förbi. På toppen hade tåget till tätklungan redan gått och sedan var det väl i stort sätt kört att komma ikapp. Tråkigt att man inte är bättre i starten. Jag låg med i andra klungan hela vägen i ett tempo som bara blev lägre och lägre ju längre loppet led.
Kroppen kändes helt ok i övrigt även om stakformen kanske inte är den bästa.

På söndag kör jag Vasaloppet (om det inte blir någon 3mil), vilket jag ser väldigt mycket fram emot. Ska bli otroligt roligt att äntligen få testa denna fantastika upplevelse.

Att följa VM ger mycket blandade känslor men jag känner mig ändå på rätt gott humör även om säsongen inte har gått som jag har tänkt. Kanske för att det inte är en sak som har felat utan en sammanvägning av olika saker under året som inte har funkat.

Vi hörs i veckan!

6 kommentarer till “Tjejvasan och fullt upp att göra”

 1. Jonas i Gävle skriver:

  Du skötte dig bra.
  Var glad att inte vara med i team-fiaskot i Finland.

 2. Bengt-Inge Karlsson skriver:

  Hej Maria!
  Grattis till Tjej-Vasan! Hur känns kroppen, efteråt?
  Det är ju i alla fall 3-mil. Är du nöjd, med åkning och placering. Vädret, visade ju sin bästa sida!
  Ha det BRA!

  • Maria skriver:

   Nej det känns inte så mkt alls faktiskt. Blev inte så hård körning i min grupp (och att bara dra själv är inte så meningsfullt i det lätta föret). Föret gjorde också att det inte slet så mkt. Räknar med att det blir väldigt mkt tuffare nästa helg.

 3. Rolf skriver:

  Åker jag inte själv…knappast troligt efter Kallaflimmer igår, så skall vi, jag och Jan, heja på dej allt vad vi orkar…Vi står strax före Mångsbodarna, i Vasslan och om vi hinner till Hökberg…Vilken overall åker du i??

 4. Sussie skriver:

  Hej Maria!
  Jag hoppas o hoppas att du står på startlinjen, 3- milen.

 5. Wat skriver:

  Maria, nå fylles her opp med mengder av snø på kollen.
  Winter-Wonderland , vakkert !
  13 mars….30 km Ladies … anyone ?

Kommentera