HUVUDSPONSORER:

Senaste kommentarer
h4 hemsida13 hemsida11 hemsida12

Expressen under VM

Så länge jag inte blir inkallad kommer jag att jobba endel för Expressen under VM.
Min första krönika publiceras idag, gällande astma och dopingdebatten.
Så om det är lite skrivtorka här, kan det bero på det.


Kom gärna med kommentarer och synpunkter om ni har lust.

3 kommentarer till “Expressen under VM”

 1. David skriver:

  Ska bli intressant att läsa dina krönikor om du nu inte blir inkallad.

  Jag hoppas du får/vågar gå in på detaljer när du skriver så att det passar oss ”skidnördar”.

  Några saker jag funderat över är:

  Alla vill ha fem minusgrader, sol fina spår, bra fäste och glid men så är inte alltid verkligheten.
  Hur gör ni i eliten när ni vet att det kommar vara ”dåliga förhållanden” på många tävlingar? Bestämmer ni tex att idag ska jag träna på dåligt fäste och medvetet ser till att fästet är dåligt? Eller väljer ni att träna på dåliga spår även om det finns ”perfekta” spår tillgängliga?

  Utveckla gärna vad Kalla menar när hon säger att hon kantställer skidorna för att spara fäste.

 2. Tuna-Stina skriver:

  Det gick ganska bra på Tjejvasan, eller hur Maria?

 3. Bengt-Inge Karlsson skriver:

  Hej Maria!
  Stora och olika uppfattningar, i legio. Men, alla skall väl ha möjligheten och få använda sin astmamedicin. Så är det ju i verkligheten också! Din läkare, i skidlandslaget, eller skidförbund, måste vara anmäla detta i god tid, till Vada, eller inhemskt system för det landet åkaren representerar. Sen finns det ju vissa a-mediciner, som inte tillåts, då går det ju inte att använda dessa! Men idag finns det så brett sortiment, som är godkändt, internationellt, så det räcker till alla sorter av astma. Astma i sig själv, avtonar vid rörelse och fysisk aktivitet, dock inte svår astma. Vid kall kyla, utsätter man tuffare sina lungor. Skidåkare i högt tempo och denna kyla, löper ständig risk för ansträngningsastma,köldastma.
  Då kan man som Norge, skydda sina åkare för sådana besvär,
  gäller mest sprintlopp, som är tuffast tempo i. Norge använder en saltlösning, till sina löpare, inte astmamedicin. Det har godkänts utav Vada, men det gäller att inte missbruka detta. Skidåkningen idag, anklagas att så mycket oförstående! Missuppfattningar från Media,en hel del länder, som ser olika på saker som kommer upp. Saknar en gemensam nämnare internationellt, som kan samordna alla i samma öppna anda. Att lösa problem i en lugn och fin andra!

Kommentera