HUVUDSPONSORER:

Senaste kommentarer
h4 hemsida13 hemsida11 hemsida12

Stryka ett streck och gå vidare
Skönt att komma hem i torsdags var det förstås. Extra skönt när man behöver bryta känslan, tänka på annat och komma bort från det som inte har känts så bra.
Fint med snö hade vi fått med natursnöspår i Älvdalen, vilket var riktigt välkommet.
Känslan av ordentligt sura muskler satt faktiskt i flera dagar efter tävlingen. Massagen idag fem dagar senare tydde på ordentligt spända muskler och framförallt lår. Även om känslan är klart bättre idag mot när jag kom hem.
Hur kunde det egentligen bli så?
Ibland förstår man inte exakt hur kroppen funkar faktiskt.
Jag hade en jättebra känsla sista tävlingen före jul. Sedan blev jag sjuk. Vilade 6 dagar. En förkylning som antagligen tog hårdare än jag trodde. Kanske drog jag igång för hårt för tidigt och när vi sedan började tävla blev kroppen bara sämre och sämre. Höjden de första dagarna spädde säkert också på.
Varför det blev så muskulärt tillslut vet jag inte. Olika virus påverkar oss olika. Kanske var det det som min svaga punkt helt enkelt.
Det var ju den känslan jag hade även i början av säsongen, även om det då mer kunde kopplas till mycket träning. Oavsett orsak och utfall. När man har funderat och grubblat några dagar, måste man gå vidare. ¨
Det är så lätt att man går och bär med sig känslan av en dålig tävling för länge och liksom fastnar i det. Tror att det har blivit normaltillståndet fastän det bara varit en dipp.
Nu känner jag att jag får jag ta och stänga dörren, stryka ett sträck över touren och gå vidare.
Det blev som det blev.

Mest troligt tävlar jag inte till helgen utan koncentrerar mig på att att hitta tillbaks i gängorna med bra träning, vila och lite mer massagebehandling. (Hos sportkullan)
Två spännande helger med världscup i Ulricehamn och Falun där Sverige även har nationell grupp.
Två tävlingshelger jag inför säsongen sett lite extra mycket fram emot. Med publikfest och hemmaplan.
Nu är det dags att återgå till dom tankarna. Helt enkelt att våga lita på att det kommer kännas som innan jul igen. Med Ny kropp och nya chanser.


Med träningskompanjonen som får en att bryta dåliga tankemönster.

3 kommentarer till “Stryka ett streck och gå vidare”

 1. Rolf skriver:

  Har väntat på ditt svar: Glömma och se framåt!!!!
  Du har säkert en stor Fan Club i Ulricehamn även om Hanna Falks m.fl. UIF-are också kommer att höras!!!!

 2. Tuna-Stina skriver:

  Ja tänk, långt där bakom i tiden när man hade träningssällskap av en liten tös.
  Dä va dagar dä!

 3. Bengt-Inge Karlsson skriver:

  Du kommer tillbaka,Maria. Ut och kör lugnt, några dagar, så du börjar, känna suget, efter att öka tempot. Stå emot, ytterligare någon dag! När du börjar öka tempot, tag det gradvis, så du inte går för fullt med en gång. Under tiden, när du kör lugnt, tänk tekniskt och avslappnat. Du har säkert, fått goda råd av Sehlin och co. Hoppas, du kommer tillbaka i fin form! Du behövs i landslaget och för Sverige!
  Lycka till!

Kommentera