HUVUDSPONSORER:

Senaste kommentarer
h4 hemsida13 hemsida11 hemsida12

Halvt överjävligt sådär..

… skulle jag nog beskriva känslan igår. Att maxa fram start på över 1700m utan att vara acklimatiserad. När känslan av att vara trög efter förkylning blir upphöjd till tio och musklerna har syrebrist redan i första backen. Inte som vanlig stumhet, utan som ren syrebrist. Som att man blir helt jäkla lam i hela kroppen och inte kan ta i.
För två veckor efter stafetten i La Clusaz skrev jag att det var som att åka med olika kroppar jämfört med de första loppen på säsongen.
Idag var det det omvända. Olika kroppar mot i La Clusaz, då jag var ordentligt acklimatiskerad efter två veckor på höjden. När jag bara kunde mata (på stafetten) utan att bli trött.

Nu hade jag väl inte räknat med att det skulle kännas extremt BRA. Jag var väl realist. Första loppet snabbt efter sjukdom känns sällan bra. Men såklart hade jag inte räknat med att det skulle kännas SÅ dåligt.
Självklart är det svårt att veta hur mycket höjden gjorde och hur det hade gått annars.
Jag är säkert i sämre form för att jag varit sjuk, men tror inte att det hade blivit så här dåligt på lågland. Höjden kan verkligen spela kroppen riktiga spratt!
Och tänker jag efter så vet jag aldrig att jag någonsin har åkt bra när jag kommer från lågland dieket på höjd. Vissa klarar det uppenbarligen bra. Andra gör det inte.
Med några lopp i kroppen, hoppas jag naturligtvis att det kommer att kännas betydligt bättre i nästa lopp.

Om det är en ren njutning att tävla när man är i form, så kan det var en ren plåga när man inte är det. Inget man vill uppleva igen.

Och gällande masstart och 5km, så skulle jag säga att om det var någon bana som tålde att vi åkte så kort, så var det just den här. Att den ligger på så hög höjd (200 m högre än både Davos och La Clusaz) och att den var så tuff. Nu funkade det bättre än väntat.
På lågland och en reguljär bana tror jag inte det hade funkat alls lika bra.
Nu hade jag det trångt på första varvet, men sedan var jag ju för dålig för ens hänga med där det var som mest folk.
Däremot ändrar det inte min uppfattning om att 5 km är för kort för masstart. Startposition blir fortfarande för avgörande när loppet är så kort.

4 kommentarer till “Halvt överjävligt sådär..”

  1. Jan skriver:

    Charlotte verkade ju synnerligen påverkad av höjden också. Det blir bättre när ni åker på lågland för er båda! Kör hårt!

  2. Erik skriver:

    Kul att du hinner skriva om varje Stage av Touren o lycka till i fortsättningen.

  3. Birger skriver:

    Det verkade som 2,5 km räckte gott för dig igår. Fokusera på åkningen framöver istället. Lycka till

Kommentera