HUVUDSPONSORER:

Senaste kommentarer
h4 hemsida13 hemsida11 hemsida12

Upp som en sol och ner som en…

”Upp som en sol och ner som en pannkaka.”
Bättre beskrivning av att vara elitidrottare finns väl inte. Även om det är lika mycket tvärt om såklart.
”Efter regn kommer sol..”
Tvära kast alltså, med höga toppar och djupa dalar.

I söndags var jag ju väldigt glad över att det kändes så bra igen. Äntligen ett bra lopp. Glad över att vara på väg i god form igen och att det snart var dags för Touren.
Sedan förkylning. Som man först tror ska gå bort på ett par dagar. Som blir någon dag till och någon dag till. I går morse trodde jag mig vara redo att träna igen, tills jag prompt visades ha drabbats av några väldigt mystiska kliande utslag över hela kroppen.
Snabbdiagnos genom bilder via telefon gav utfallet Nässelutslag. Något jag knappt hört talas om och inte förstår hur jag plötsligt kunde drabbas av. En snabb marsch till apoteket och överbelamrad av energilöshet var även den träningsdagen snart borta.
Idag har jag varit bättre i alla fall. Lätt träning. Men i morgon känner jag att jag behöver kunna träna riktigt om det ska blir någon tour av det här.
Vilat och sovit har jag i alla fall gjort den här veckan på ett sätt jag inte vet när jag senast gjorde. Frambringat tålamod jag inte heller visste att jag hade. Bortsett från allt som egentligen skulle ha blivit gjort och fixas. Allt för att ge kroppen de bästa förutsättningarna att bli frisk snabbt.

Ja jag har ju i alla fall fått vila ordentligt.
Det är väl säkert positivt på något sätt.

Skrivandet kom också av sig lite.
Men tidigare i veckan publicerade i alla fall Dagens Nyheter en omfattande artikelserie på temat Kvinnliga Tränare och bristen på dem. Jag medverkar i de här två nedan, men det finns en rad andra artiklar som också är bra och påminner mycket om det jag själv tar upp i boken i mitt kapitel ”Bristen på Kvinnliga ledare”.
Artikel 1
Artikel 2 (utdrag ur boken)

från DN

2 kommentarer till “Upp som en sol och ner som en…”

 1. Tuna-Stina skriver:

  Hej, trots allt önskar vi er en god fortsättning när 2017 börjar.

  Kanske ska du inte se det inträffade som någon större överraskning.
  Vi tror inte många elitaktiva har SÅ MÅNGA strängar på sin lyra som du har. Förr eller senare säger kroppen ifrån. Se nu till att vila dig ordentligt så ingen allvarligare neurologisk skada drabbar kroppen. Ta hand om familjen, njut av livet tillsammans med dem och så är du snart tillbaka i selen. En erfarenhet rikare.

 2. Bengt-Inge Karlsson skriver:

  Hej Maria!
  Osis! Att, du alltid, skall få förkylningar, när du skall ladda inför större evenemang. Hoppas, att du ”får bort” allt! Så du kan köra några kvalitetspass, då måste man ju vara helt kurant!
  Lycka till med allt.
  Önskar dig och din familj, ett GOTT NYTT ÅR!
  Ha det BRA!

Kommentera