HUVUDSPONSORER:

Senaste kommentarer
h4 hemsida13 hemsida11 hemsida12

En ny femteplats, men nöjdare idag.Det blev en femteplats igen, precis som förra stafetten i Lillehammer. Då var vi väl inte så nöjda med det. Idag med två debutanter, (och en liten felåkning på fjärde sträckan) tycker jag det var helt ok bra. Skulle vi varit på pallen idag hade det varit över förväntan, även om vi självfallet siktade på den. Och hade möjligheten om allt gått spik.

Utan att veta så mycket om sträcktider och så, är jag nöjdare med min åkning idag jämfört med igår.
Utan ryggar att gå på höll jag jämt med Finland och USA framför mig och jag kunde också pressa mig själv bättre på slutet. Jag var inte piggare i benen, Men å andra sidan är man oftast lite tröttare i benen dag 2 när man kört en skatetävling dagen innan, utan att man fördenskull åker sämre.
En viktig faktor för mig är ändå om jag har gett allt eller inte. Och det gjorde jag idag. Den där lite loja känslan jag hade igår hade jag inte idag och insatsen var stabil. Sedan finns det saker att jobba med i min skaten för att få en effektivare åkning. Samtidigt är det också bitar som brukar falla på plats när formen är riktigt bra.
Kul var det i alla fall att åka stafett som vanligt.
I morgon far vi hem till Sverige igen och nästa vecka väntar SM i Piteå.

14 kommentarer till “En ny femteplats, men nöjdare idag.”

 1. Toivo skriver:

  Bra kämpat Maria! I ingenmansland fick du dra lasset och hålla farten uppe vilket sträcktiderna visade att du gjorde bra.

 2. Bengt-Inge Karlsson skriver:

  Hej Maria!
  Bra insats igen! Men, tror att du har mer att ge, eller!
  Gäller hela laget!
  Ha det bra!

 3. Rolf skriver:

  Du hinner väl ”landa” lite hemma i Älvdalen?…och vila lite tillsammans med dina guldklimpar…
  Var med och kriga om SM-medaljerna….Det vet vi att du vill…

 4. Tuna Stina skriver:

  Bra jobbat Maria!

  Ikväll är det idrottsgalan.
  Då bör vi alla som älskar orientering i olika former rösta på och hålla tummarna för Sture Leandersson.
  Ställ upp!

 5. Tuna Stina skriver:

  Förlåt.
  Namnet ska naturligtvis vara JONAS LEANDERSSON.

 6. Anonym skriver:

  Beklager min uvitenhet, men stiller Älvdalen lag i stafetten torsdag ? Hvem blir i så fall dine lagkamerater ?

  w

 7. Olle skriver:

  Kanske skulle man kunna köra stafetterna helt i lagform istället för nationsbaserat? Där åkarna kunde bilda sina egna lag och inte vara styrda av vilket land man tillhör. Det vore kul och befriande.

  Och avnationalisera hela skid-cirkusen som helhet och låta åkarna representera och tävla för sig själva. Skippa nationalismen helt enkelt!

  • Maria skriver:

   Ja det är ju en väldigt intressant tanke. Kanske skulle det vara bra. Någon form av lag tror jag ändå att man behöver tillhöra, men det kan ju såklart lika gärna vara ett stall eller team som i långlopp och cykel.
   Tror du att en sådan sak skulle öka eller minska intresset?
   Man kan ju tänka sig att det skulle vara en stor omställning även för supporterkulturen att ändra från att det tävlas för länder till något annat på tex ett OS eller VM.
   På världscuper lär det inte spela så stor roll, men på mästerskap är det ju nationalismen extremt förankrad.

   • Olle skriver:

    Ja, nationalismen är extremt förankrad på VM och OS, jag håller med. Men det beror mycket på media och den kontext som de förmedlar. Det skulle nog kunna ändras ganska snabbt med lite nya koncept.

    Föreställ dig ett OS där inmarschen är ordnad efter gren till exempel. Flaggor som representerar en sport istället för nationsflaggor. Alla idrottare med samma utövning som marscherar tillsammans. Det vore väl mycket mer relevant och intressant? Jag tycker att det vore underbart.

 8. Bengt-Inge Karlsson skriver:

  Det hoppas jag aldrig blir av! Det finns internationellt, inga förslag eller tankar på att köra team eller stallformationer. Man har ju kört ”lagtempo” för långloppslag. Något mer ointressant att sitta och se på TV. Nej, behåll kampen mellan landslagen. Det är där man ser figten, mellan länderna på ett fascinerat sätt. Man gläds och lider med sitt lands framgångar och nederlag. Bredda istället skidåkningens länder. Satsningen borta i Kina, kom av sig en aning, tyvärr. Japan likaså. Rumänien, har etablerat Pepene, en gång juniorvärldmästare. Skidskyttet, har tagit många länders skidåkare i Europa och Asien. Ser det som en utmaning. Man borde sätta sig ner och samarbeta! Allt för vår stora intresse, skidåkning.

 9. Jossa skriver:

  Ett lag SKIDFABRIKAT, ett lag STAVFABRIKAT, ett lag VALLAFABRIKAT osv.

  Vart är vi då på väg?

  Men jag undrar, håller inte fabrikaten ihop tvärs nationsgränserna redan nu på stora tävlingar? VM, OS exempelvis.

 10. hora skriver:

  bra insats och bra lag insats med med två debutanter i stafettlaget evelina settlin är duktig på 5km men då har hon mest visat i fristil marika sundin duktig rullskidåkare har som bäst en sjunde plats från lahtis fristils sprint
  i världscupen 2013

Kommentera